MCAS3-0190.jpg

Media and Awards

Wellington Civic Trust Award 2019

- Runner Up

60 Cuba has been recognised and celebrated by the Wellington Civic Trust for its positive contribution to the character, charm, and functionality of Wellington.

"May many others follow this example."

- Judges citation

Project:  60 Cuba, Wellington, New Zealand 

2019, Runner Up

Winner of World Architecture News Award for Modern Method of Construction 2017

“This project is a deserving project that exemplifies the use of Modern Methods of Construction at the local level.  Not only does the project create innovative architecture through the use of the MMC but it shows how the small scale residential projects can benefit in terms of living comfort and sustainability through MMC methods that shine as an example to the larger developer projects.” - Jury citation

 

Project: Black Door House, Christchurch,

New Zealand

2017, Winner

Design of a knife for paraplegic people

-HONORABLE MENTION

2004
Honorable mention
Maniago design
Design of a knife for paraplegic people
Architects: Max Capocaccia, Federico Ciocca
Graphic: Marco Mancinelli

IDA - International Design Awards 2015

-Honorable mention

MCAS project "Kingswood" recieved an honourable mention at the International Design Awards 2015.

 

Project: Kingswood House, Ferrymead,

New Zealand

2016, Honorable mention

Best of Houzz 2017 Design Award

MCAS – Max Capocaccia Architecture Studio has won “Best Of Design” on Houzz®, the leading platform for home renovation and design. The architecture firm was chosen by the more than 40 million monthly unique users that comprise the Houzz community from among more than one million active home building, renovation and design industry professionals.

Project: Kingswood, Ferrymead, New Zealand

2017, Winner

Prototype of a sustainable unit

- THIRD PRIzE

2006
Third prize
Galapagos – 0 Latitude
Prototype of a sustainable unit.
Architects: Max Capocaccia, Paola Fiamin, Alessandro Pace

kingswood published

Building Character, Transforming Old Homes for Modern Living

Kingswood published in Building Character, Transforming Old Homes for Modern Living, Images Publishing.

Year: 2020

Internationally released

wall house featured on archdaily

Wall House has been featured on Archdaily.

"This residential home resides atop Mt Pleasant in Christchurch, New Zealand overlooking the natural landscape of the mountain and the waters of the Estuary. Designed to the landscape and surrounding environment, the building’s form stands honestly with purpose." ...

kingswood published in

apartment living

Kingswood published Apartment Living, New Zealand, Penguin Publishing.

Year: 2017

Internationally released

black house featured on stuff.co.nz

Title: Heating and insulation help winter moods

Project: Black House 

Year: 2015

"Brought up and trained in Rome and moving to Canterbury in 2007, Capocaccia has designed a house that uses geothermal heating from the Port Hills, drawing heat out of the soil and below via a heat transfer system even in the cold winter months." - Alan Wood (Author)

Requested author of book "Building Character, Transforming Old Homes for Modern Living"

MCAS's vey own Caleb Skene, requested by publishing company Images Publishing as the author of "Building Character, Transforming Old Homes for Modern Living."

interviewed for sanctuary magazine 

Interviewed by Rebecca Gross for our knowledge on structuralli insulated panel (SIP) construction for Sanctuary Magazine, Issue 41, 2018.

"As cost-effective, resource-efficient and sustainable builds increasingly become a priority, structural insulated panels (SIPs) provide a strong, efficient and lightweight prefabricated alternative....."

kingswood Featured in architecture now

Article Title: Industrial Past - Kingswood House

Year: 2016


A former port building overlooking Lyttelton Harbour has been rebuilt and transformed into an industrial-style home with a ski-making workshop and a skate ramp in the basement.

kingswood featured on archdaily

Kingswood has been featured on Archdaily.

"The client requested an open space that celebrate the view to the port and create privacy from the surrounding..."